Η ΜΕΤΑΒΑΣΗ

Στο Ελ. Βενιζέλος
Σάββατο λοιπόν στις 23του Γενάρη, μαζευτήκαμε στο Ελ.Βενιζέλος με ομοιόμορφα μπλουζάκια που έγραφαν ΑΚΟΝΚΑΓΚΟΥΑ 2010 (Χορηγία του Νικού) όλη η ομάδα: Αποστολόπουλος Κώστας (Λαμία) Τριάντης Θανάσης (Χαλκίδα) Ζιαπάρας Δημήτρης (Αθήνα), Αντωνακόπουλος Νίκος, Πλαϊτης Σοφοκλής, Αβραμάκης Mανώλης (Ηράκλειο). Ο Κώστας,η Μαρία, ο Νικολάκης ο Στέλιος και ο Θανάσης ,ήταν εκεί για τον αποχαιρετισμό. Την τελευταία στιγμή, η ομάδα μειώνεται λόγω απροόπτου κατα 1 άτομο, μια και ο Ζιαπάρας ο Δημήτρης, δε θα έρθει μαζί μας. «Ωχ απο τώρα άρχισαν οι απώλειες» σχολιάζει ο Κώστας. Στο ζύγισμα των πραγμάτων στο Check in (δικαιούμαστε μόνο 23 κιλά έκαστος) επικρατεί μικροπανικός. Προσπαθούμε με διάφορες μανούβρες να κάνουμε τις αποσκευές μας 23 κιλά. Αυτό δεν είναι Check in είναι τα bodyline για αποσκευές.

Αεροδρόμιο Μαδρίτης
Συζήτηση εν πτήση
Στις 15:00 φεύγουμε για Μαδρίτη. Στο αεροπλάνο έχουμε ήδη ξεκινήσει το σχεδιασμό του προγράμματος της ανάβασης. Στην τρίωρη αναμονή για την επόμενη πτήση, θα θαυμάσουμε το εκπληκτικό αεροδρόμιο της Μαδρίτης δια χειρός Καλατράβα. Η δεύτερη πτήση είναι υπερατλαντική μέχρι το Σαντιάγκο της Χιλής και διαρκεί περίπου 13 ώρες. Μόλις προσγειωνόμαστε συνειδητοποιούμε οτι βρισκόμαστε στο νότιο ημισφαίριο, μια και η ζέστη είναι καλοκαιρινή. Νέα αναμονή στο Σατιάγκο, και επικοινωνία μέσω skype με Ελλάδα. Απο  το Σαντιάγκο με μια νέα πτήση αναχωρούμε για Μεντόζα.
Ο "Στόχος" ex altis
Μέσα απ τα σύννεφα, βλέπουμε τον προορισμό μας την κορυφή του Ακονκάγκουα και ....παίζει ο νους μας παλαμάκια. Δύο ταινίες έρχονται στο μυαλο μου κατα τη διάρκεια αυτής της πτήσης.Η μία είναι η αρκετά γνωστή "Οι επιζήσαντες" βασισμένη στο πραγματικό γεγονός του κανιβαλισμού μεταξύ των επιβατών της πτήσης Σανντιάγκο-Μεντόζα, μετά από πτώση του αεροσκάφους στις Άνδεις. Αν και προσπαθούμε να μην το σκεφτόμαστε,τα πειράγματα για το ποιος απ' τους 5 μας είναι πιο .......χορταστικός, δεν λείπουν. Η άλλη είναι μια παιδική κινουμένων σχεδίων, στην οποίοα ένα αεροπλανάκι ο Πέντρο, κάνει την ίδια πτήση, αντιμετωπίζοντας ένα εχθρικό, ανθρωπόμορφο Ακονκάγκουα.

https://vimeo.com/295040067



"Αλαντικές" διαπραγματεύσεις
Στην πόλη της Μεντόζα θα φτάσουμε την Κυριακή το μεσημέρι (24 Γενάρη). Εδώ πια η ζέστη είναι μεσσαρήτικη. Το αεροδρόμιο είναι μικρό, και η ουρά για το τελωνείο είναι της υπομονής. Λίγο πριν τελειώσουμε, ακούω το Σοφοκλή να ωρύεται αγριεμένος,ζητώντας μου να μεταφράσω τις……προθέσεις ενός τελωνειακού που έχει απλώσει λάφυρα από τις αποσκευές του Σοφοκλή. Σαλάμια , λουκάνικα και τυριά. Είχαμε υποτιμήσει βλέπετε τον τελωνειακό κανονισμό που απαγορεύει την εισαγωγή ζωικών προϊόντων στην Αργεντινή. Μετά από διαπραγματεύσεις, αποφασίζουμε την άμεση “αξιοποίηση” των κατασχεθέντων εδεσμάτων, και όλοι μαζί τελωνειακοί, αστυνομικοί και ορειβάτες, καταβροχθίζουμε σαλάμια και τυριά. Χωρίζουμε χαμογελώντας και αφήνοντας στον τελωνειακό οδηγίες για το πως να μαγειρέψει τα κρητικά λουκάνικα, μια και η διακριτικότητα που μας χαρακτηρίζει, μας απέτρεψε από το να βγάλουμε τα γκαζάκια να τα τηγανίσουμε επί τόπου.

Δείπνο στη Μεντόζα.
Αργεντίνικο αιματηρό Asado
Το λεωφορειάκι του πρακτορείου Andesport, θα μας μεταφέρει στο ξενοδοχείο στην πόλη Μεντόζα, όπου μετά τις διαπραγματεύσεις με το πρακτορείο για το πρόγραμμα και την εγκατάσταση στο ξενοδοχείο, θα πάμε για φαγητό σε κοντινό εστιατόριο, μαζί με την Lorena, αγγλόφωνη (Σπάνιο πράγμα στην Αργεντινή) υπάλληλο του γραφείου μας. Εδώ διαλύθηκε ακόμα ένας ελληνικός μύθος οτι Έλληνες είμαστε λαός που κάνει κατάχρηση στο κρέας. Όποιος μου το ξαναπεί θα τον στείλω στην Αργεντινή να δει τι σημαίνει, Αργεντίνικο Asado. Πρώτη φορά έτρωγα μπριζόλα ….με αίματα. Ήταν ότι χρειαζόμασταν μετά από τα (ο Θεός να τα κάμει) γεύματα των πτήσεων.



Οδική διάσχιση των Άνδεων
Puente del Inca
Εγκαταλελειμμένη γραμμή τραίνου
Την επομένη (Δευτέρα 25) θα χρειαστεί να αλλάξουμε χρήματα σε αργεντίνικα πέσος, να εκδώσουμε τις άδειες ανάβασης (500 δολ παρακαλώ….Ρε συ μήπως έχουμε πολύ φτηνά την είσοδο στη Σαμαριά;) να ενοικιάσουμε αντίσκηνα για τις ψηλές κατασκηνώσεις, και να αγοράσουμε τρόφιμα. Θα ξεμπερδέψουμε το μεσημεράκι οπότε και θα αναχωρήσουμε με μικρό λεωφορείο για το βουνό.Θα ακολουθήσουμε το δρόμο που συνδέει τη Μεντόζα με το Σαντιάγκο της Χιλής μια πανέμορφη διαδρομή με εκπληκτική θέα στους  πρόποδες των Άνδεων και στις όχθες του ποταμού Cuervas. 
Προορισμός μας είναι ο  τουριστικός οικισμός (Puente del Inca) κοντά στην είσοδο του πάρκου. Η διαδρομή εκπληκτική. Μένουμε σε ξενοδοχείο σε στυλ καταφυγίου, κοντά στη "γέφυρα των Ίνκας" (Puente del Inca) ένα εντυπωσιακό γεωλογικό αξιοθέατο, με θειούχες πηγές δίπλα σε μια γέφυρα του ποταμού Cuervas. Εδώ μπορεί να δει κανείς και τα υπολείμματα της σιδηροδρομικής γραμμής που σταμάτεισε να λειτουργεί τη δεκαετία του 80. Είναι ο τελευταίος μας ύπνος σε κρεβάτι.


θειούχες πηγές δίπλα σε μια γέφυρα του ποταμού Cuervas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου