4η Μέρα στο Βουνό. (29/1/10) Από Plaza de Mulas μέχρι τα 5.000 μ. και επιστροφή


Πρωινό στο στέκι του .....Νέστορα
Θα ξυπνήσω γύρω στις 07:00 (αν και δεν μπορώ να πω ότι είχα κοιμηθεί) για να φτιάξω καφέ και σούπα στο γκαζάκι Το κρύο είναι υποφερτό (-4). Κάνω μια βόλτα, για να δω από πιο κοντά την κατασκήνωση. Είναι αξιοθαύμαστο το τι μπορείς να βρεις στα 4.300 μ. Ένα ελικόπτερο κατεβάζει κιβώτια ανεφοδιασμού σε κάποιο από τα εστιατόρια των αποστολών που υπάρχουν εδώ. 


Ο Θανάσης ανάμεσα σε "Πενιτέντες"
Σήμερα είναι μέρα εγκλιματισμού.  Θα ανηφορήσουμε το μονοπάτι για την κυρίως κορυφή μέχρι κάποιο υψόμετρο και θα επιστρέψουμε. Θα ξεκινήσουμε την ανάβαση στις 10:30 ανάμεσα σε ένα λαβύρινθο από εντυπωσιακούς «πενιτέντες»  (εντυπωσιακές αιχμές πάγου, ύψους  περίπου 2-3 μέτρων αρκετά συνηθισμένες σε παγετώνες).


Plaza de mulas  ex altis

Τα 4/5 της ομάδας με φόντο 
την Κατασκήνωση
Από ψηλά  η μικρή ορεινή πολιτεία που λέγεται «Πλατεία των μουλαριών» αποκαλύπτει το πλήρες της μέγεθος. Αν και έχει βγει ο ήλιος, φυσάει αρκετά, οπότε η θερμοκρασία είναι χαμηλή. Θα φτάσουμε περίπου μέχρι τα 5.000 μ. ένα υψόμετρο που δεν περνά απαρατήρητο, μια και το οξυγόνο αρχίζει να αραιώνει αισθητά. Έπιστρέφουμε στην κατασκήνωση, έχοντας συμπληρώσει 6 ώρες πορείας.





Ξενοδοχείο κοντά στην "Plaza de mulas


Στο εσωτερικό του Ξενοδοχείου
Ο ήλιος βαράει κατακέφαλα. Θα τσιμπήσουμε κάτι και θα περπατήσουμε μέχρι το τεράστιο ξενοδοχείο-καταφύγιο που βρίσκεται σε απόσταση μισής ώρας από την κατασκήνωση.  Μοιάζει σα να το’ χει φτιάξει Έλληνας εργολάβος, μια και είναι εντελώς ξένο προς το τοπίο και αν και σχετικά καινούριο, έχει πολλές φθορές από τις καιρικές συνθήκες. Αυτό που μας εντυπωσιάζει είναι οι σημαίες από διάφορες χώρες που κρέμονται, μέσα στο ξενοδοχείο. Πολλές απ αυτές είναι Ελληνικές, οπότε συνειδητοποιούμε ότι αρκετοί Έλληνες έχουν ανέβει στο παρελθόν στην κορφή.  Θ’ αυξηθεί άραγε ο αριθμός αυτός κατά πέντε τις επόμενες μέρες ;  Μακάρι.

Η πλατεία των Μουλαριών με φόντο το Ακονκάγκουα
Γεύμα στο εστιατόριο- σκηνή
Θα επιστρέψουμε στην κατασκήνωση στην οποία η δορυφορική τεχνολογία θα μας δώσει την ευκαιρία με τηλέφωνα και διαδίκτυο, να στείλουμε τα νέα μας στους δικούς μας στην Ελλάδα. Θα δειπνήσουμε σε ένα πιο κυριλέ εστιατόριο απόψε . Είπαμε,  το υψόμετρο θέλει καλοπέραση.
           



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου