9η Μέρα στο Βουνό (3/2/10) Επιστροφή

Μανώλης Νέστορας Θανάσης
Φόρτωμα των μουλαριών
Οι άνεμοι στη 2η κατασκήνωση δεν μας άφησαν να κοιμηθούμε . Παρέσυραν πολλές άδειες γειτονικές μας σκηνές. Αν είχαμε μείνει πάνω θα ήταν πολύ χειρότερα. Μαζεύουμε όλες τις σκηνές, τις αποσκευές τα σακίδια, και τα φορτώνουμε στα μουλάρια.
Όλοι νιώθουμε αυτή την μικρή πίκρα που χάσαμε την κορυφή, η οποία εξισορροπείται από την ικανοποίηση ότι κάναμε ότι μπορούσαμε. Για να παραφράσω και το αγαπημένο μου ποίημα, «Και καθόλου να μην τη βρεις…………… η Ιθάκη δε σε γέλασε».                                                                                  Γυρίζω να κοιτάξω την κορφή, και βλέπω ότι οι χιονοστρόβιλοι εξακολουθούν να λυσσομανάνε. Μάλλον ούτε σήμερα θ’ ανέβει κανείς πάνω. Αποχαιρετούμε του λίγους φίλους που προλάβαμε να κάνουμε αυτές τις λίγες μέρες στην κατασκήνωση, και παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής. 
Οι χιονοστρόβιλοι επιμένουν.........Λυσσάξανε !!!!!!
Στο μονοπάτι της επιστροφής
Πάλι μένω πίσω, συνειδητά αυτή τη φορά, μια και θέλω να χορτάσω το υπέροχο τοπίο της διαδρομής, και τα φυτά που άρχιζαν πάλι να ....εμφανίζονται.

Astragalus arnottianus




Μικρή λίμνη κοντά στο φυλάκιο της εισόδου του πάρκου
Μια μικρή στάση στην πρώτη κατασκήνωση και συνεχίζουμε για να φτάσουμε σε 7 περίπου ώρες στην είσοδο του πάρκου οπου πρέπει υποχρεωτικά να δηλώσουμε την έξοδό μας.

Έχουμε πολλά να μάθουμε από την οργάνωση των πάρκων τους. 



Αναχώρηση για Μεντόζα.
Nastanthus agglomeratus
Με ένα μικρό λεωφορειάκι θα φύγουμε κατ’ ευθείαν για Μεντόζα. 



Με στεναχώρησε λίγο αυτή η ταχύτητα με την
οποία φύγαμε από το βουνό…………… σαν παρεξηγημένοι συγγενείς.             Η άφιξή μας στη Μεντόζα σηματοδοτεί το τέλος του ορεινού μας ταξιδιού. Θα δειπνήσουμε πλουσιοπάροχα και μετά από 8 μέρες σε σκηνές, θα κοιμηθούμε επιτέλους σε κρεβάτια.


Τα τελευταία μέλη των "Πυρήνων της Φωτιάς" συνελήφθησαν στις Άνδεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου