6η Μέρα στο Βουνό 31/1/10 Μέρα ξεκούρασης

Επικοινωνία με έναν.......χαμηλότερο κόσμο
Ευτυχώς, σήμερα είναι μέρα ξεκούρασης. Λόγω της χθεσινής πορείας, έκανα τον καλύτερο ύπνο απ’ όλες τις μέρες. Μετά το πλούσιο, αυτοσχέδιο πρωινό στη σκηνή-εστιατόριο, θα επισκεφτούμε το γιατρό της κατασκήνωσης για τσεκ-απ . Μας μετράει το οξυγόνο στο αίμα, τους παλμούς και μας πιάνει κουβέντα για την Ελλάδα. Μας συνιστά να πίνουμε περισσότερο νερό.  
Βρωμοπαγετώνας (morena)  και Παγετώνας γύρω από την κατασκήνωση


Θα κάνω βόλτα μέχρι τους κοντινούς παγετώνες, και θα συνειδητοποιήσω ότι στην ουσία η κατασκήνωση, βρίσκεται πάνω σε ένα «βρωμοπαγετώνα» (morena) ο οποίος σιγά σιγά λιώνει. (Αν μη τι άλλο δεν της λείπει η υδροδότηση.) 







Καμπίνα για ζεστό ντούς
Μην ξεχνάμε και τις ρίζες μας
Κάνω βόλτες στην κατασκήνωση και δεν σταματάω να θαυμάζω το επίπεδο οργάνωσής της. Με το που εντοπίζω μια «καλύβα» με ζεστό ντους με 10 $ δεν χάνω την ευκαιρία να κάνω αυτό το ωραίο δώρο στον εαυτό μου. (Ζεστό ντους στα 4.300 μ. πάει ξεφτιλίστηκε και η ορειβασία) Θα επισκεφτώ και τη στην ψηλότερη art gallery του κόσμου, με ένα σουρεαλιστικό πλαστικό φοίνικα στην «αυλή», και εντυπωσιακούς πίνακες ζωγραφικής με θέμα το Ακονκάγκουα, στο εσωτερικό της σκηνής.  
Φοίνικας στα 4.300  μ. έξω απο μια γκαλερί.     Ο Σουρεαλισμός σε όλο του το μεγαλείο

Πίνακας του βουνού
Internet -Art Gallery
   
 Στον πίνακα ανακοινώσεων του φυλακίου βλέπουμε το δελτίο καιρού και απογοητευόμαστε. Λέει ότι την επόμενη εβδομάδα ο καιρός θα χειροτερέψει, άρα η μόνη μας ευκαιρία για κορφή, είναι Δευτέρα ή Τρίτη, κάτι που μειώνει αισθητά τις πιθανότητες για κορυφή, μια και οι μέρες εγκλιματισμού
Τα άσχημα μαντάτα
αναπόφευκτα θα μειωθούν. Η υπόλοιπη μέρα θα περάσει με χουζούρεμα στον ήλιο και στις σκηνές, συζητήσεις για την αυριανή ανάβαση, και αναζήτηση πιθανού οδηγού-συνοδού για την κορυφή.
Ο Νέστορας
   Αποφασίσαμε να φύγουμε αύριο, με στόχο μέρα κορυφής την Τρίτη. Αργότερα θα πιάσω κουβέντα μ’ ένα γερμανό, που διαβάζει ενθουσιασμένος ένα ελληνικό βιβλίο το «Βασικός μέτοχο» του Μάρκαρη. Αρχίζει να σουρουπώνει και οι κορφές βάφονται μ’ ένα απίστευτο κόκκινο χρώμα. Το βραδινό απόψε θα είναι όσο πλουσιότερο γίνεται για ευνόητους λόγους. Αύριο αρχίζουν τα δύσκολα.
Σούρουπο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου